سپتیک تانک پلی اتیلن برای تصفیه فاضلاب و مجتمع مسکونی

فهرست مطالب

سپتیک تانک پلی اتیلن پارس زانوس

سپتیک تانک پلی اتیلن را باید یک راه ساده، تاثیرگذار و مقرون به صرفه برای تصفیه اولیه مجتمع‌های مسکونی و فاضلاب خانگی دانست. با اضافه کردن یک مخزن بتنی بزرگ یا مخزن پلی اتیلن و دو لوله ورودی و خروجی است. این مخزن در طول زمان جلوی خروج ذرات جامد و معلق را می‌گیرد و اجازه می‌دهد که آب سالم به خروجی‌ها منتقل شود.

در روند تصفیه کردن ذرات خارجی و روغن از آب، لجنی ایجاد می‌شود که به صورت خودکار در ته مخزن جمع و تجزیه می‌شود. برای نصب این مخزن سپتیک تانک پلی اتیلن، آن را در زیر زمین مدفون می‌کنند و با اتصالات لوله پلی اتیلن به لوله کشی اصلی ساختمان متصل می کنند. چنین روند ساده‌ای با این مخزن پلی اتیلن انجام می شود و آب‌های ورودی به ساختمان را تصفیه می‌کند.

اجزای مختلف سپتیک تانک پلی اتیلن 

۱-سیستم ورودی فاضلاب

برای این سیستم به مقداری لوله و بافل یا میان‌گیر ورودی نیاز داریم که سیستم ورودی را تکمیل کند. سیستم ورودی کمک می‌کند که آب با فشار کمتری به مخزن وارد شود و مراحل تصفیه، با دقت و آرامش طی شود. تکمیل کردن این اتصالات اهمیت زیادی دارد.

۲- مخزن اولیه

این مخزن، بیشترین حجم از کل سیستم را در سپتیک تانک پلی اتیلن تشکیل می دهد که به طور معمول بین 60 تا 70 درصد کل حجم خواهد بود. بیشتر کار این مخزن در همین مرحله انجام می شود و بعد از این مرحله، کار زیادی باقی نمی‌ماند.

۳-دیواره جداکننده

قبل از مخزن زلال سازی قرار دارد و وظیفه‌اش جلوگیری از ورود روغن‌های شناور، چربی و لجن به مرحله بعدی تصفیه است. نوعی فیلتر برای اجسام بزرگ قبل از ورود به مرحله بعدی است. اگرچه این دیواره جدا کننده وجود دارد، اما خود مخزن است که تصفیه آب را کامل می‌کند.

۴- مخزن برای زلال کردن آب (زلال سازی)

بعد از مخزن اولیه، سی درصد باقی مانده از حجم کل را تشکیل می‌دهد. موادی که قابلیت ته نشین یا شناور شدن دارند، در این مخزن جدا و جمع‌آوری می‌شوند.

۵-تهویه بیو گاز (خروجی)

از طریق این مجرا گازهای تولید شده ناشی از فرآیندهای بی هوازی تصفیه فاضلاب که عمدتا متان است خارج می گردد.

۶- سیستم خروجی فاضلاب

مثل سیستم ورودی با چند بافل و لوله پلی اتیلن ساخته می‌شود. این لوله‌ها برای انتقال فاضلاب طراحی شده‌اند و مانند لوله پلی اتیلن فاضلابی، نشتی و درز بو نخواهد داشت.

سپتیک تانک پلی اتیلن پارس زانوس

عملکرد سپتیک تانک پلی اتیلن 

از طریق راه ورودی، فاضلاب به سپتیک تانک پلی اتیلن وارد می‌شود. برای بهبود عملکرد سپتیک تانک، دیواره جداکننده ای در بین دو بخش مخزن قرار داده شده است که حالت فیلتر را دارد. حدود 70 درصد حجم مخزن را این بخش دوم تشکیل می‌دهد. در این مرحله است که روغن‌ها و مواد سنگین در بالا و پایین مخزن قرار می‌گیرند. وزن ذرات خارجی باعث می‌شود که در انتهای مخزن سپتیک تانک ته نشین بشوند و از مسیر تصفیه بیرون بیایند. وزن مخصوص کمتر روغن و دیگر مواد هم باعث می‌شود که به بالای آب بروند. با این روش، تصفیه اولیه شکل می‌گیرد.

تخلیه کردن مخزن از لجن و روغن

موادی که کف مخزن پلی اتیلن جمع می‌شوند، توده ای از لجن ایجاد می‌کنند. این توده جمع شده، توسط میکروارگانیسم‌ها و تولید باکتری‌های دیگر، به مرور تجزیه می‌شوند. در جریان رشد باکتری‌ها و تکثیر آن‌ها، حجم قابل توجهی از این لجن‌ها تجزیه می‌شوند. تبدیل آنها به بیوگاز در طول این فرآیند باعث می‌شود که حجم لجن پایین بیاید. گاز تولید شده که عموماً متان است از طریق لوله ای که مخصوص به خروج بیوگاز است، بیرون می‌رود.

بعد از دو سال یا حتی کمتر، لازم است که لجن ریخته شده در کف مخزن تخلیه شود. بهتر است که مخزن را به طور کامل تخلیه نکنیم. لجن‌های باقی مانده در کف مخزن، باعث ایجاد میکروارگانیسم‌ها می‌شوند و باکتری‌های آن‌ها برای تجزیه مواد آلی بعدی لازم است. با این کار، روند تجزیه فاضلاب بعدی را کند نمی‌کنیم و اجازه می‌دهیم که مخزن، کارش را به درستی ادامه بدهد.

بخش دوم تصفیه آب

پساب باقی مانده که روغن و ذرات خارجی اش تصفیه شده است، با عبور از دیواره جداکننده که حالت فیلتر دارد، وارد بخش دوم می‌شود. در این بخش، قرار است که ذرات ریزتر روغنی و چربی روی سطح آب شناور شوند. مخزن به سرعت آنها را از آب جدا می‌کند و خروجی این مرحله، آب زلال و شفاف است. این شفافیت را در لوله خروجی که آب را به بیرون می‌فرستد، قابل دیدن است.

محاسبه ظرفیت سپتیک تانک

استانداردی که برای محاسبه ظرفیت سپتیک تانک استفاده می‌شود، مطالب با استاندارد فاضلاب‌های بهداشتی است. عموماً این تانک هم برای فاضلاب‌های بهداشتی و ساختمانی به کار می‌رود که نوعی فاضلاب شهری به حساب می‌آید. استانداردی که برای این کار در نظر گرفته اند، BS6297 است که براساس آن، ظرفیت مخزن با فرمول زیر محاسبه می‌شود.

V=2000+C*P

در این فرمول، عددی که برای V به دست می‌آید، حداقل حجم تانکر است که براساس لیتر محاسبه می‌شود. در C، سرانه تولید فاضلاب در هر شبانه روز را قرار می‌دهند و P هم تعداد نفراتی است که در این روند، فاضلاب را تولید می‌کنند. این فرمول تا حد زیادی به افرادی که تحت پوشش قرار می‌گیرند، بستگی دارد. عدد به دست آمده، حجم روزانه برای فاضلاب تولیدی است.

موارد کاربرد سپتیک تانک پلی اتیلن

مناسب برای تصفیه مقدمات فاضلاب بهداشتی مجتمع‌های تجاری، اداری، واحدهای مسکونی، هتل‌ها و رستوران‌ها. با توجه به قانون شهرداری و سازمان حفاظت محیط زیست، این پیش تصفیه قبل از ورود به فاضلاب شهری، لازم است.

مناسب برای رستوران‌ها و سالن‌های غذاخوری که فاضلاب آنها پر از مواد چرب و تکه‌های مواد غذایی است. با حذف این ذرات که قابل ته نشین شدن هستند، چاه جذبی به این زودی‌ها پر نمی‌شود و گرفتگی برای لوله‌ها پیش نمی‌آید. بوی بد فاضلاب‌ها به دلیل گرفتگی در لوله‌های خروجی است که تصفیه نشده اند.

این مخازن باعث ایجاد تعادل بین سیستم تصفیه فاضلاب شهری و پمپاژ فاضلاب به درون آن‌ها می‌شود.

این‌ها تنها مزایایی نیستند که سپتیک تانک پلی اتیلن دارد. سهولت در نصب و بهره برداری از آن‌ها و منافع زیادی که برای محیط زیست دارند، استفاده از آن‌ها را رشد داده است. مخزن پلی اتیلن تصفیه آب که برای فاضلاب شهری در نظر گرفته شده، کمک زیادی به تمیز ماندن فضای شهری می‌کند.

مزایای سپتیک تانک پلی اتیلن

سپتیک تانک که با پلیمر پلی اتیلن تولید شده باشد، مزایای بیشتری نسبت به مخزن‌های تصفیه فاضلاب دیگر دارند. قدرت و مقاومت پلی اتیلن در برابر فاضلاب و عدم ترکیب شدن آن با مواد درون لوله و مخزن، باعث می‌شود روند تصفیه، بهتر انجام شود.

پلی اتیلن اجازه نشت و نفوذ فاضلاب را به محیط اطراف خودش نمی‌دهد و کمک می‌کند که محیط زیست سالم بماند. در مقابل مواد شیمیایی مقاوم است و جوندگان و حیوانات، امکان نفوذ یا خرابکاری در آن را ندارند. بعضی از مزایای دیگر سپتیک پلی اتیلن شامل موارد زیر هستند:

  • مقاومت خیلی خوب در مقابل خوردگی توسط مواد شیمیایی موجود در فاضلاب
  • عدم نشتی و نفوذ مواد درون مخزن به بیرون و آلوده نشدن محیط زیست
  • آب بندی مناسب و کامل سپتیک تانک که نشتی را به صفر می‌رساند
  • امکان نصب به صورت دفنی که باعث می‌شود تمام فاضلاب به پایین هدایت شود
  • جداره و دیواره بسیار محکم و مقاوم که فشارهای خاک را کنترل می‌کند
  • دفن شدن در زیر خاک که اجازه می‌دهد فضاهای مفید ساختمان، همچنان در دسترس باشند
  • امکان انتقال و جابجایی مخزن دفن شده، حتی پس از چند سال راه اندازی
  • وزن پایین و نصب و اجرای خیلی سریع
  • مقاوم بودن در برابر اشعه ماورا بنفش که از سمت خورشید می‌آید.
  • ایزوله شدن کامل که اجازه خارج شدن بو را نمی‌دهد
  • سرعت بالا و سادگی در تخلیه لجن جمع شده در سپتیک تانک از طریق دریچه‌های بازدید و تخلیه

نصب و اجرای سپتیک تانک

دو روش مختلف برای نصب سپتیک تانک وجود دارد که یکی از آن‌ها به صورت دفن شدن در زیر خاک است و روش دوم، قرار دادن بر روی زمین. بهتر است که سپتیک تانک را زیر زمین دفن کنید، زیرا باعث ایجاد نقطه ثقل در پایین ساختمان می‌شود و تمام فاضلاب‌ها بدون هیچ زحمتی، درون آن می‌ریزند. از آنجا که تمام فاضلاب‌ها به زیر زمین می‌روند، بهتر است که سپتیک تانک را دفن کنیم.

 

فهرست مطالب

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من