آبیاری تحت فشار یکی از سیستمهای آبیاری است که با آن سطح زیر کشت را افزایش میدهند. هر چه قدر با کیفیت بهتری، آبیاری گیاهان و درختان انجام شود، محصول نهایی کیفیت بهتر و قابل قبول تری دارد. روش آبیاری تحت فشار، حتی باعث میشود که مصرف آب بهینه شود و بتوانیم با میزان آب کمتر، سطح زیر کشت را بالا ببریم. طراحی این سیستم آبیاری با لوله پلی اتیلن و دریپرها و آب پاشهای مختلف انجام میشود. یکی از ویژگیهای مهمی که آبیاری تحت فشار دارد، بالا رفتن سطح کشت بدون آسیب رساندن به خاک است. در روشهای قدیمی که آب را روی خاک رها میکردند و در شیارهای مخصوص به گیاه میرساندند، مواد معدنی خاک و حتی کودها شسته میشدند. این مواد از طریق خروجی این شیارها به بیرون باغ هدایت میشدند و کوددهی عملاً بی تاثیر میشد. در روش آبیاری تحت فشار، شسته شدن خاک معنایی ندارد. آب با فشار به بالا پرتاب میشود و بدون شسته شدن خاک، گیاهان را سیراب میکند. طراحی این سیستم آبیاری، روشهای مختلفی دارد و در تمام آنها، خاک شسته نمیشود. اهمیت صرفه جویی آب در کشاورزی کشور ایران در بین کشورهای کم باران و حتی خشک جهان است. متوسط بارندگی در بیشتر مناطق ایران به 250 میلی متر میرسد که عدد بسیار پایینی است. صرفه جویی در مصرف آب و بهینه کردن آبیاری، باعث میشود که کشاورز بتواند آب کافی را برای گیاهان فراهم کند. کشاورز میتواند از طریق مخزنهای مختلف، آب را ذخیره کند و با لوله پلی اتیلن آبرسانی به مزرعه منتقل کند. کاهش میزان آبیاری در طول زمان، باعث میشود که گیاهان همیشه آب داشته باشند و خاک هم سالم باقی بماند. اجرای سیستم آبیاری تحت فشار، زمان زیادی نمیگیرد اما طول عمر باغ و خاک و گیاهان را افزایش میدهد. کود کمتری برای رشد گیاه نیاز داریم و به مرور، گیاهان و باغ پربارتری را هم شاهد خواهیم بود.
آبیاری تحت فشار از جمله سیستمهای آبیاری است که میتواند باعث صرفه جویی در مصرف آب میشود و حتی سطح زیر کشت را نیز افزایش دهد. لذا با توجه به کمبود آب در کشور، صرفه جویی در مصرف آب، اهمیت زیادی دارد. کاربرد آبیاری تحت فشار در کشاورزی، آبیاری قطرهای، آبرسانی و دیگر روشهای کشاورزی و آبیاری به کار میرود. آبیاری تحت فشار کمک میکند که بیشترین صرفه جویی در آب و خاک را داشته باشیم. خاک هم کمتر آب می خورد و مواد معدنی درون آن بیشتر باقی میماند. بعد از مدت زمانی طولانی، این روش آبیاری کمک میکند که نیاز خاک به کود کمتر احساس بشود. محصول به دست آمده در چنین خاکی، کیفیت بالاتری را خواهد داشت.
پركاربردترین روش نصب خطوط لوله پلی اتیلن در بستر دریا موسوم به شناورسازی و جاگذاری در بستر آب میباشد. این روش در بیشتر پروژههای نصب در دریا استفاده شده و شامل هفت مرحله زیر است: در هنگام استفاده لوله های پلی اتیلن در دریا برای آنها مسائلی همچون امكان تحت فشار بودن، جرم گرفتگی لوله، تخلیه هوا، در معرض امواج و جریانات دریایی بودن مطرح بوده كه در هنگام طراحی و نصب باید مدنظر قرار گیرند. همچنین این لوله پلی اتیلن به تمركز تنش بسیار حساس می باشد، بنابراین باید در نصب آنها دقت كافی صورت گیرد.
کشاورزی آب و فاضلاب گازرسانی آتش نشانی کاورینگ کابل شیلات ساختمانی و عمرانی هوارسانی و تهویه استفاده در دریا آبیاری تحت فشار آبرسانی
آخرین بروزرسانی ها و اخبار
کاربرد لوله پلی اتیلن در آبیاری تحت فشار
لوله پلی اتیلن
آبیاری تحت فشار و بالا رفتن محصول
لوله پلی اتیلن در آبیاری تحت فشار
آبیاری تحت فشار
کاربرد لوله پلی اتیلن
برای لوله کشی در حوزه های گوناگون
محصولات پارس زانوس
نیاز به خدمات سفارشی دارید؟
گزیده ای از وبلاگ